Zoeken

Ford bevestigt vestiging in Marokko

29 mei 2015 - 18:19 - Economie

©

Ford heeft deze week twee aankondigingen gemaakt met betrekking tot Marokko. De Amerikaanse automaker gaat een regionaal kantoor openen in Casablanca voor heel Noord-Afrika, waar Marokko veruit de belangrijkste markt is voor de groep.

De autogigant gaat eveneens een vestiging in de vrije zone van Tanger openen, waar tientallen fabrikanten van auto onderdelen gevestigd zijn. Ford wil via Tanger zijn fabriek in het Spaanse Valencia, waar de groep onlangs 2,3 miljard euro in investeerde, in onderdelen voorzien. De groep koos Marokko vanwege de lage kosten en de belastingvrijstelling van 25 jaar voor bedrijven gewijd aan de export.

In een verklaring verheugde de verantwoordelijke voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten, Kalyana Sivagnanam, zich over de nieuwe vestigingen in Marokko. "We gaan duizenden indirecte banen en miljoenen euro’s aan investeringen in de regio creëren".

Ook de Franse Peugeot, Duitse Volkswagen en Koreaanse Hyundai hebben onlangs interesse getoond in Marokko. Volgens hardnekkige geruchten zal Peugeot zeer binnenkort zijn komst naar Marokko officieel maken.

De Marokkaanse autosector is goed voor een jaarlijkse omzet van 4 miljard euro en is sinds kort de eerste exportsector van het land. Tegen 2020 zal de sector naar verwachting 90.000 mensen in dienst hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team