Zoeken

Fonteinen Rabat rood gekleurd tegen vrouwengeweld (foto’s)

27 november 2017 - 11:15 - Marokko

©

Ter gelegenheid van de Internationale dag tegen vrouwengeweld op 25 november werden meerdere fonteinen rood gekleurd in Rabat. De autoriteiten veroordeelden de actie.

De beweging M.A.L.I wilde met de actie de aandacht trekken op de alarmerende situatie van vrouwen en meisjes in Marokko. In een verklaring stelt de organisatie dat het noodzakelijk is om vragen te stellen over de verantwoordelijkheid van de staat, de regering en de justitie op het gebied van onderwijs, wetgeving en de strijd tegen straffeloosheid.

"Geweld tegen vrouwen bestrijden is vechten tegen ALLE geweld: seksistische grappen of vernederende publiciteit, seksuele intimidatie in de openbare ruimte, cyberstalking, seksuele intimidatie op het werk, fysieke en seksuele misbruik, kinderarbeid, uitbuiting, gedwongen huwelijken, kinderhuwelijken, verkrachting, echtelijk geweld, verkrachting binnen het huwelijk, geweld tegen migrantenvrouwen, illegale abortus, ... ", schrijft M.A.L.I.

De autoriteiten in Rabat veroordeelden de "vernieling van de fonteinen door leden van een illegale beweging". In een verklaring laat de Wilaya van Rabat-Salé-Kenitra weten dat de fonteinen terug in orde werden gebracht en dat het parket een onderzoek heeft gestart.

Volgens cijfers van UN-Women zijn in Marokko bijna 6 miljoen vrouwen het slachtoffer van geweld, waarvan 55% binnen het huwelijk. 22,6% zijn ooit het slachtoffer geweest van seksueel geweld en slechts 3% durft aangifte te doen. De daders worden in slechts 1,8% van de gevallen gestraft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team