Zoeken

Marokkaanse moskeeën nemen deel aan campagne tegen vrouwengeweld

1 januari 2020 - 13:20 - Marokko

©

De 17e bewustmakingscampagne voor geweld tegen vrouwen liep afgelopen donderdag af met een ontmoeting in Salé op initiatief van het ministerie van Solidariteit, Vrouw, Gezin en Sociale ontwikkeling.

Minister Jamila El Moussali liet tijdens de ontmoeting weten dat via de campagne 6 miljoen jongeren werden bereikt, met name dankzij de deelname van de media.

De campagne werd dit jaar onder het thema "Jongeren betrekken bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen en meisjes" en liep van 25 november tot 20 december.

Volgens El Moussali werden meerdere activiteiten en evenementen georganiseerd om zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van het fenomeen. Ook bedankte ze de imams die in hun preken in bijna 24.000 moskeeën de campagne hebben gesteund. Daarbij werd aan moskeegangers uitleg gegeven over vrouwengeweld en respect voor vrouwen.

Le Matin bericht tevens dat de bewindsvrouw ook sprak over de bewustmakingsacties die in verschillende scholen werden georganiseerd over gendergelijkheid en de strijd tegen vrouwengeweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team