Zoeken

Foltering, corruptie en chantage in Marokkaanse gevangenissen

4 november 2012 - 15:00 - Marokko

©

Folteringen en onmenselijke behandelingen ondergaan door gevangenen in Marokko, worden door de Nationale Raad voor de Mensenrechten in een rapport aan de kaak gesteld.

Het verslag van de CNDH, getiteld "Gevangeniscrisis, een gedeelde verantwoordelijkheid: 100 aanbevelingen voor de bescherming van de rechten van gevangenen", werd dinsdag voorgesteld op een persconferentie in Rabat.

Het gevangenisbeleid in Marokko wordt sterk bekritiseerd in het rapport. Ook moeten een aantal detentiecentra onmiddellijk dicht, met name in Fez, El Jadida en Outita nabij Sidi Kacem.

De "wrede, onmenselijke en onterende behandelingen" begaan door gevangenispersoneel tegen gevangenen, worden sterk gehekeld door de CNDH, voorgezeten door Driss El Yazami.

Behalve de gruweldaden, wordt ook de overbevolking in Marokkaanse gevangenissen afgekeurd in het rapport. Deze leidt meestal tot gezondheids-, hygiëne- en veiligheidsproblemen.

Het onderzoek uitgevoerd door de CNDH tussen 31 januari en 19 juni 2012 in 15 gevangenissen, onthult nog meer problemen in Marokkaanse gevangenissen, waar gevangenen routinematig worden onderworpen aan foltering, chantage, omkoping en bedreigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team