Zoeken

Voor het eerst een flyer voor de Nederlandse verkiezingen in het Amazigh

24 februari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Voor het eerst zijn er in Nederland verkiezingsflyers in het Tamazight opgemaakt. De flyers zijn van het grassroots campagne-initiatief ’Team Kaag’. Zij zeggen dat ze op een onafhankelijke manier werken van D66. Dit meldt Arif News.

De Riffijns-Nederlandse journalist Rachid Benhammou reageert op het Facebook-bericht van Arif News met de opmerking: "In campagnetijd spreken ze elke taal die je maar wilt". Andere Riffijnse Nederlanders vinden de actie wel sympathiek. Ze denken dat het symbolisch waardevol is of ze vinden het een erkenning van de Riffijnse burger in Nederland.

Op de website van Team Kaag kan je lezen dat ze de verkiezingsfolders in meerdere talen op lieten maken. Eva van Wijngaarden, D66-raadslid in Tilburg en coördinator bij Team Kaag, zegt dat ze met de posters het signaal willen geven dat Nederlanders die een andere taal spreken er gewoon bij horen. "Talen en dialecten als Arabisch, Pools of Drents zijn voor veel Nederlanders de taal waarin je ruzie maakt, koosnaampjes aan je kinderen geeft, of soms de taal van je ouders", legt Van Wijngaarden uit aan de Kanttekening.

Ze willen mensen op een oprechte manier bereiken. Eventuele veroordelende reacties zou Van Wijngaarden oprecht alleen maar heel verdrietig en small-minded vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team