Zoeken

Marokkaanse journalist in coma na aanval

26 april 2014 - 22:47 - Marokko

©

Marokkaanse fotojournalist Ibrahim Krou raakte op maandag na een gewelddadige aanval in coma. De verslaggever werd mishandeld door de Kaïd en zijn medewerkers, toen hij een protestactie versloeg over de sluiting van een café in Ain Sebaa.

Volgens Aufait werd Ibrahim Krou in een ernstige toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe volksverantwoordelijken het zo ver hebben laten komen is volgens de krant onbegrijpelijk.

De fotograaf deed enkel zijn werk schrijft Aufait. Hij woonde voor zijn job een sit-in bij buiten de bekende café ’Cool Down’ op de kustweg naar Casablanca. De autoriteiten waren aanwezig om het café definitief te sluiten.

Cool Down is het eigendom van Youssef Baltim, een Marokkaan die in 2003 naar Marokko remigreerde. De man zegt het slachtoffer te zijn van politie-intimidatie. Zo zou hij eerder zonder concrete bewijzen van drugshandel en prostitutie zijn beschuldigd.

Ruim 1800 mensen ondertekenden eerder een petitie in solidariteit met Youssef Baltim. Hijzelf heeft een recente hongerstaking achter de rug. Baltim had in augustus vorig jaar ook over zijn zaak naar Koning Mohammed VI geschreven.

De Marokkaanse persvakbond gaat in de komende dagen een protestactie organiseren in solidariteit met fotojournalist Ibrahim Krou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team