Zoeken

Fez verbiedt parkeerbewakers

5 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

De stad Fez is erin geslaagd een einde te maken aan de oneerlijke handelingen van parkeerbewakers. Het besluit werd genomen om parkeerbewakers niet meer toe te laten na talrijke klachten van inwoners van de spirituele hoofdstad van Marokko.

Automobilisten kunnen nu vrij parkeren op stadsparkeerplaatsen in Fez. Ze hoeven niet meer te vrezen voor verbale aanvallen van parkeerbewakers. Het beroep van parkeerbewaker werd simpelweg verboden in de stad.

Lees ook: Geweldig: parkeerbewaker in Tetouan is auteur 7 boeken in 4 talen (video)

De situatie werd in de Tweede Kamer besproken na de organisatie van een boycotactie tegen parkeerbewakers in Fez. Deze werden ervan beschuldigd prijzen te hanteren volgens de klant en de parkeerplaats. Sommigen vroegen zelfs om vooraf te worden betaald en beledigden of bedreigden hun klanten.

Het ministerie van Binnenlandse zaken werd gedwongen om te reageren door te verklaren dat het "exploiteren van parkeergelegenheid" kon worden beschouwd als "een tijdelijke bezetting van het openbaar domein, wat wordt geregeld door een reeks wetten en regels".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team