Zoeken

Marokkaanse politie geeft opheldering over "verdachte" dood militaire arts

3 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

De politieprefectuur van Tanger heeft verduidelijkingen gegeven over de dood van de militaire arts Mourad Sghir, die kampte met ernstige gezondheidsproblemen.

In een verklaring meldt de politieprefectuur dat het Mohammed V ziekenhuis in de stad op 12 november 2023 de politie informeerde over het overlijden van een persoon op de spoedeisende hulp. Deze persoon was in een ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen, waardoor het ziekenhuispersoneel niet in staat was zijn gegevens te verzamelen en zijn identiteit te verifiëren. Dit leidde tot een onderzoek door de gerechtelijke politie. De eerste bevindingen toonden "geen zichtbare tekenen van geweld of weerstand tegen geweld op het lichaam van de overledene". Vervolgens verzamelde een forensisch technicus de vingerafdrukken van de overledene om hem te identificeren en zijn familie te informeren van zijn overlijden.

Lees ook: Geweld in Casablanca: overheidsagent aangevallen, verdachte gearresteerd

De identificatie, uitgevoerd met een geautomatiseerd vingerafdruksysteem, was succesvol. Het leidde tot een match met een in Frankrijk woonachtige persoon, geregistreerd bij het Marokkaanse consulaat-generaal in Bordeaux. Daarna voerde de politie onderzoek uit om de verblijfplaats van de betrokkene in Marokko te achterhalen en zijn familieleden op te sporen, aangezien al zijn persoonlijke gegevens in Frankrijk geregistreerd waren.

Lees ook: Marokko: politie weigert verdachte overlijden te onderzoeken

Deze zoektocht leidde tot de identificatie van de broer van de overledene. "Deze man bevestigde dat hij een broer had die overeenkwam met de gegevens van de automatische identificatie, maar kon geen informatie geven over zijn huidige verblijfplaats in Marokko. Hij gaf echter wel de contactgegevens van zijn twee zussen, die door de politie werden opgeroepen en het lichaam konden identificeren", aldus de politieprefectuur. Tegelijkertijd verzocht de politie het parket om een autopsie om de doodsoorzaak vast te stellen. "Deze autopsie werd uitgevoerd door een gespecialiseerde forensisch patholoog, wiens bevindingen werden opgenomen in een rapport voor het parket dat het onderzoek leidt", bevestigt de politieprefectuur van Tanger. De stoffelijke resten werden aan de familie van de overledene overgedragen om te worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team