Zoeken

Lamine Yamal is Marokko niet vergeten

17 juni 2024 - 17:50 - Sport

©

Lamine Yamal heeft zijn debuut in het Spaans elftal met stijl gevierd. De 16-jarige vleugelspeler van FC Barcelona was niet alleen een van de sterkhouders in de 3-0 overwinning op Kroatië in de openingsswedstrijd van Euro 2024, maar hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn Marokkaanse en Equatoriaal-Guinese roots te eren.

Yamal droeg tijdens de wedstrijd speciale schoenen met daarop de vlaggen van Marokko en Equatoriaal-Guinee. Een mooi gebaar van de jonge speler, die geboren is in Spanje uit Marokkaanse en Equatoriaal-Guinese ouders.

Lees ook: Lamine Yamal zegt waarom hij niet voor Marokko koos

Op het veld toonde Lamine Yamal opnieuw zijn immense talent. De jongeling, die pas 16 jaar oud is, werd de jongste debutant ooit in het EK-voetbal. Hij liet flitsen van zijn snelheid, dribbelkunst en scorend vermogen zien en was een constante bedreiging voor de Kroatische defensie.

Lees ook: Abde Ezzalzouli probeerde Lamine Yamal te overtuigen

In een recent interview met GQ sprak Lamine Yamal over zijn keuze om voor Spanje te spelen. "Ik heb nooit getwijfeld," zei hij. "Ik wist altijd al dat ik een EK en WK wilde spelen met het Spaanse nationale team." Lamine Yamal wees de uitnodigingen van Marokko om voor de Atlas Leeuwen uit te komen resoluut af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team