Zoeken

Chadi Riad in belangstelling Britse topclub

23 mei 2024 - 22:00 - Sport

©

De Marokkaanse centrale verdediger Chadi Riad, die door FC Barcelona op huurbasis met optie tot koop is overgedragen aan Real Betis, trekt de aandacht van Crystal Palace. De Engelse club is in onderhandeling over zijn transfer.

Crystal Palace zou de volgende bestemming van Chadi Riad kunnen worden. Real Betis betaalde 3 miljoen euro aan Barcelona om Riad te huren met een verplichte optie tot koop. Nu laat de Catalaanse club het aan Betis over om de Marokkaanse international met flink winst te "verkopen" aan Palace. Betis schat Riad’s marktwaarde op ongeveer 15 miljoen pond. Er zijn al gesprekken gestart met Palace, dat de Marokkaanse centrale verdediger graag in zijn selectie wil hebben, meldt Mail Online. Beide partijen proberen tot een akkoord te komen.

Lees ook: FC Barcelona koopt Chadi Riad terug uit angst hem te verliezen

De Britse topclub heeft de 20-jarige speler nodig om zijn defensie te versterken. Zijn lengte van 1,80 meter en speelstijl spreken hen aan. Chadi is atletisch, snel en linksbenig. "Chadi is erg fysiek, heeft een goed spelverloop en wint duels [...] Hij kan een heden en toekomst hebben bij FC Barcelona, daarom staat hij op de lijst", zei Xavi, trainer van het eerste elftal van Barça in 2022. Zijn reserveteamtrainer, Rafael Márquez, voegde toe: "Hij is een centrale verdediger van hoge kwaliteit met een goede balbeheersing. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd ervaring en is volwassen. Hij is een leider op het veld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team