Zoeken

FC Barcelona ontkent druk op Abde Ezzalzouli om anti-Israël bericht

30 april 2022 - 11:00 - Sport

©

FC Barcelona ontkent druk te hebben uitgeoefend op Abde Ezzalzouli om een post op zijn Instagram-account te verwijderen, waarin hij de Israëlische aanvallen op Palestina veroordeelt.

Abde Ezzalzouli had onlangs op zijn Instagram-account een video van de zender Al Jazeera geplaatst waarop de verschillende aanvallen van het Israëlische leger op de Palestijnse bevolking te zien zijn, met het bijschrift "Fuck Israël". Kort daarna verwijderde hij de post, wat de nieuwsgierigheid wekte van internetgebruikers die op zoek waren naar de redenen achter zijn beslissing, meldt Mundo Deportivo.

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli wekt woede Israëliërs

Verschillende Palestijnse websites meldden dat FC Barcelona druk heeft uitgeoefend op de Marokkaanse international om zijn post in te trekken. Dit was niet het geval, verzekeren bronnen van de club aan TV3.

Lees ook: Abde Ezzalzouli keert Spanje rug toe en kiest Marokko

Barça had afgezien van een vriendschappelijke wedstrijd tegen Beitar Jerusalem FC omdat de Palestijnse Voetbalbond (PFA) contact had opgenomen met de Spaanse club en hen had verzocht de wedstrijd niet in Jeruzalem te spelen. De Spaanse club speelde op 20 juli wel een klassieker tegen Real Madrid in Jeruzalem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team