Zoeken

Expresweg Taza-Al Hoceima voor 80% afgewerkt

1 februari 2018 - 14:40 - Marokko

©

De aanlegwerken van de nieuwe expresweg tussen Taza en Al Hoceima zijn voor 80% afgewerkt. Dat meldt minister Abdelkader Amara van Vervoer.

Volgens de bewindsman zal de weg volgend jaar worden geopend. Meerdere grote delen zijn "bijna voltooid", verklaarde Amara na een bezoek aan het bouwwerf op dinsdag.

Zo zijn de heropbouw en verdubbeling van twee bruggen bij de Larbae-rivier (12,495 miljoen dirham) en twee bruggen bij Chaaba en de Tarmst River (24,33 miljoen dirham), bijna af. Ook de bouwwerkzaamheden van het weggedeelte "Sebt Bouqallal", waarvan het totale investeringsbedrag wordt geschat op 16,482 miljoen dirham, zijn bijna afgerond.

De minister kondigde tevens een budget aan van bijna 30 miljoen dirham om oplossingen te vinden voor de aardverschuivingsproblemen bij meerdere weggedeeltes. De onteigening van grond is ook nog niet helemaal afgerond.

De expresweg is bijna 150 kilometer lang en vergde een investering van 3,3 miljard dirham en de aanleg van 40 bruggen en viaducten. De weg moest oorspronkelijk in 2015 worden geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team