Zoeken

Exportpotentieel Marokko en Israël sterk gegroeid

1 augustus 2021 - 21:00 - Economie

©

De export vanuit Israël naar Marokko zou 250 miljoen dollar per jaar kunnen bereiken nu de betrekkingen tussen de twee landen zijn genormaliseerd.

Volgens een rapport van het ministerie van Regionale samenwerking en het Israëlisch instituut voor export, zijn de belangrijkste exportsectors naar Marokko: landbouw, watertechnologie, digitalisering en slimme industrieën, cybernetica, gezondheid en veiligheid.

Lees ook: Jared Kushner wil handel tussen Marokko en Israël versterken

Dankzij de normalisatie van de betrekkingen zijn de zakelijke mogelijkheden tussen beide landen sterk gegroeid, maar ook de culturele uitwisseling en de samenwerking op veiligheidsniveau.

Volgens het rapport heeft Marokko, ondanks de jarenlange onbestaande diplomatieke betrekkingen, de culturele band met Israël weten te behouden, wat nu ook de economische- en handelsbetrekkingen vergemakkelijkt.

Israël wil tevens voordeel trekken uit het vrijhandelsakkoord dat Marokko begin dit jaar met Afrika heeft gesloten, om de handel en de export naar Afrikaanse landen te verbeteren. "De economische en commerciële samenwerking met Marokko zal leiden tot significante resultaten voor beide landen.", aldus Adiv Baruch, voorzitter van het Israëlisch instituut voor export.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team