Zoeken

Rotterdam: bij explosie omgekomen Ylyass wordt in Marokko begraven

3 februari 2024 - 18:00 - Wereld

©

Na de hevige explosie op maandagavond in Rotterdam-Zuid, die een woonblok in puin legde, heerste er grote onzekerheid over het lot van de vermisten. Onder hen bevonden zich Ylyass (22) en Mustafa (33), wiens vrienden en familie angstig de zoek- en reddingswerkzaamheden volgden. Het lichaam van een derde slachtoffer werd door familieleden gevonden.

De zoektocht werd intensiever toen speurhonden in het gebied werden ingezet en op bepaalde momenten aansloegen. De sloopwerkzaamheden en de inzet van grote machines, zorgden voor veel onbegrip bij de familieleden van de vermisten. Volgens de autoriteiten is de rampplek echter instabiel en levensgevaarlijk, waardoor er niet anders gehandeld kan worden.

Lees ook: Explosie in Rotterdam na moord op Hicham in Al Hoceima

Jalal, de oom van Ylyass, verzette zich tegen deze sloopwerkzaamheden, uit vrees dat het lichaam van zijn neef nog meer verminkt zou worden. Hij werd samen met de broer van Ylyass gearresteerd en vervolgens weer vrijgelaten.

Uiteindelijk werd het lichaam van Ylyass donderdag gevonden. Zijn familie heeft zijn lichaam geïdentificeerd. De jongeman, wiens ouders in het Spaanse Alicante wonen, zal in Marokko worden begraven.

Lees ook: Marokkaanse journaliste Maryam Toumi slachtoffer explosie Beiroet (video)

Vrijdag vonden de reddingswerkers ook het lichaam van het derde slachtoffer, Mustafa, vader van twee jonge kinderen. De 43-jarige Kamran Khan, die ook omkwam bij de explosie, werd woensdag door familieleden gevonden.

Bladna.nl