Zoeken

Echtgenoot en exorcist Latifa Hachmi in cel

12 juni 2012 - 21:27 - Wereld

©

Het Hof van Assisen van Brussel heeft op maandag gevangenisstraffen uitgesproken tegen de moordenaars van Latifa Hachmi, een jonge Marokkaanse dat in 2004 werd gedood tijdens een duiveluitdrijving.

De echtgenoot van het slachtoffer Mourad Mazouj, en Xavier Meert alias Abu Ayoub Salim, een tot de Islam bekeerde Belg die Latifa had behandeld, kregen beiden een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd.

Abdelkrim Aznagui alias Sheikh Abu Chayma, beschuldigd van "onmenselijke en vernederende behandelingen en marteling" kreeg drie jaar voorwaardelijke celstraf. De man van Marokkaanse afkomst, was in Marokko op de dag dat Latifa Hachmi overleed.

Haar spirituele zusters, Jamila Zian, Fatima Zekhnini en Hayate Saif Nasr, kregen drie à vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor "marteling met, ongewild, de dood tot gevolg".

Latifa Hachmi, 23, overleed op 5 augustus 2004 in haar Brusselse appartement nadat ze een maand lang werd onderworpen aan roqya-sessies, een ritueel dat de "djinns" moest wegjagen die haar "verhinderden om zwanger te raken".

Bladna.nl