Zoeken

Exorcismeproces Latifa Hachmi gestart in België

22 mei 2012 - 21:03 - Wereld

©

Voor het Brusselse Hof van Assisen verschijnen sinds maandag drie mannen en drie vrouwen voor de dood van Latifa Hachmi in 2004. De jonge vrouw van Marokkaanse afkomst overleed na een maand duivelsuitdrijvingsrituelen.

De verdachten, de drie zussen van het slachtoffer, haar echtgenoot en twee zelfbenoemde exorcisten, worden berecht voor "foltering dat tot de dood leidde" en riskeren van 20 tot 30 jaar gevangenisstraf.

Latifa Hachmi, 23, stierf op 5 augustus 2004 in haar appartement in Brussel, ten gevolge van de ondergane mishandelingen. Haar echtgenoot Mourad Mazouj, gaf achteraf toe dat zijn jonge vrouw een hele maand werd onderworpen aan roqya-sessies, een ritueel dat de "djinns" moest wegjagen die haar "verhinderden om zwanger te raken".

Het slachtoffer en haar man hadden gevraagd aan Xavier Meert, een Belgische sjeik bekeerd tot islam, om deze duivelsuitdrijvingssessies te houden. Dat vertelde de advocaat van Mourad Mazouj aan de rechters, daarbij toevoegend dat deze rituelen niets te maken hadden met foltering.

Xavier Meert en Abdelkrim Aznagui, een andere "exorcist-sjeik" verplichtten toen Latifa liters "heilig water" te drinken. Ook werd ze meerdere malen ondergedompeld in baden van kokend water en geslagen met een stok waarop koranverzen geschreven waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team