Zoeken

Marokko krijgt observatorium tegen evangelisatie

28 oktober 2011 - 16:30 - Marokko

©

De Marokkaanse evangelisatiespecialist, Anouar Hamdouni, vraagt aan de autoriteiten om een nationaal observatorium tegen de evangelisatie in de Marokkaanse samenleving, op te richten.

Volgens Anouar Hamdouni geeft Marokko te weinig aandacht aan het probleem van evangelisatie in het land, dat vooral de armere klassen bedreigt. Zij zijn volgens hen namelijk het lievelingsdoelwit van evangelisten die "gebruik maken van hun ellende" om hen te doen bekeren tot het christendom.

Armoede en een gebrek aan een algemene en religieuze opleiding zijn de voornaamste redenen waarom Marokkanen "makkelijke prooien" worden voor de evangelisten, aldus Anouar Hamdouni.

In 2010 had het ministerie van Binnenlandse Zaken acht buitenlandse evangelisten het land uitgezet, waardoor het aantal buitenlanders verbannen van Marokko voor katholieke proselitisme steeg tot 128 mensen.

In Marokko, land waar een duizendtal katholieken leven, voorziet de wet van zes maanden tot drie jaar gevangenisstraf tegen personen die een religie ander dan de islam verspreiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team