Zoeken

ElGrandeToto schittert op concert voor Palestina (video)

25 mei 2024 - 21:00 - Cultuur

©

Bekende rappers uit Frankrijk, Algerije en Marokko traden afgelopen donderdag op in een benefietconcert voor Palestina in het Zénith in Parijs. De artiesten, waaronder ElGrandeToto, PLK en Alpha Wann, wisten samen 100.000 euro op te halen voor de hulporganisatie Medical Aid for Palestinians.

Het concert, georganiseerd door de Algerijnse rapper TIF en het collectief Not About Us, is een reactie op de schrijnende humanitaire situatie in Palestina. De artiesten droegen tijdens hun optreden een keffiyeh, symbool van het Palestijnse verzet, als blijk van solidariteit.

Lees ook: ElGrandeToto kondigt samenwerking aan met Algerijnse rapper TIF

De opbrengst van het concert, samen met de online donaties via Twitch, gaat naar Medical Aid for Palestinians. Deze organisatie biedt cruciale medische hulp in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

Lees ook: Rapper ElGrandeToto trakteert geboortewijk

Maar het concert was meer dan alleen een geldinzameling. Het was een schreeuw om hulp, een oproep tot actie. Stands van hulporganisaties, aangrijpende getuigenissen van journalisten, comedians en jonge Frans-Palestijnen vulden de avond aan. Ook de Palestijnse rapper Saint Levant en juriste Rima Hassan namen het woord en benadrukten het belang van deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team