Zoeken

Elektronische enkelband om Marokkaanse gevangenissen te ontlasten

1 mei 2014 - 17:06 - Marokko

©

Minister van Justitie Mustapha Ramid heeft deze week laten weten dat Marokko het gebruik van elektronische enkelbanden overweegt om de overvolle gevangenissen te ontlasten.

Sprekend op een meeting over de hervorming van het gerechtelijk apparaat, legde Mustapha Ramid uit dat Marokko alternatieve werkwijzen gaat onderzoeken voor de in hechtenisneming van misdadigers. Zijn afdeling denkt onder meer aan elektronisch toezicht en taakstraffen.

In Marokko is ruim de helft van de 70.000 gevangenen in voorlopige hechtenis in afwachting van hun proces. Ook zitten 54% van de gevangenen vast voor financiële misdaden en drugshandel. Dat blijkt uit cijfers van het Marokkaans Observatorium van Gevangenissen. Het dragen van een enkelband zou voldoende zijn om te voorkomen dat ze het land verlaten.

Ramid verklaarde ook dat de nieuwe bepalingen de rechten van de verdediging zullen versterken, de principes van een eerlijk proces consolideren en vrijheden waarborgen. Het op beeld vastleggen van politieverhoren valt onder deze maatregelen schrijft Le Matin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team