Zoeken

Marokko bouwt tien nieuwe gevangenissen voor 13.000 gevangenen

13 juni 2015 - 19:45 - Marokko

©

Marokko gaat voor het einde van het jaar tien nieuwe gevangenissen openen. Dat zegt Mohamed Saleh Tamek, afgevaardigde van de gevangenisadministratie en re-integratie. In de nieuwe gevangenissen zullen 13.000 gevangenen kunnen worden opgesloten.

Nog steeds volgens Tamek zal Marokko binnen drie jaar 37 nieuwe gevangenissen openen met een totale capaciteit van 45.000 gevangenen.

Deze nieuwe detentiecentra moeten helpen de overbevolking in reeds bestaande gevangenissen te bestrijden. Volgens La Vie Eco is er ook aandacht voor de "humanisering van de leefomstandigheden van gevangenen en hun re-integratie in de samenleving". De krant stelt dat 80% van de gedetineerden in Marokko in voorlopige hechtenis zijn.

In 2012 had mensenrechtenraad CNDH een alarmerend rapport opgesteld over de staat van gevangenissen in Marokko. In het document werden Marokkaanse gevangenissen beschreven als een overbevolkte hogeschool van drugshandel, discriminatie en privileges. Ook stond er vermeld dat gevangenen routinematig werden onderworpen aan foltering, chantage, omkoping en bedreigingen van het gevangenispersoneel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team