Zoeken

Bekende Marokkaanse drugsbaron El Nene vermoord

4 augustus 2014 - 21:28 - Marokko

©

Mohamed Taieb, beter bekend als Mohamed El Ouazzani alias El Nene, één van de bekendste Marokkaanse drugsbaronnen, werd in het noorden van Marokko bij een hinderlaag vermoord. Volgens de Spaanse krant El Pueblo de Ceuta werd hij in Marina Smir om het leven gebracht.

De informatie werd nog niet bevestigd maar onofficiële bronnen en familie van El Nene verzekeren dat de bekende drugsdealer is omgekomen. Hij zou zijn vermoord bij een schietpartij op volle zee tijdens een achtervolging in de buurt van Las Tres Piedras en Marina Smir. Een andere persoon die hem vergezelde kwam ook om het leven.

Volgens de krant waren El Nene en zijn handlanger met jet-ski’s Marokko binnengekomen via de bezette Spaanse enclave van Sebta. Hij werd van dichtbij en op grote snelheid gevolgd door een boot.

De vermeende daders wachtten El Nene en zijn vriend op in Marokkaanse water. Verschillende bronnen geven aan dat zeker twee mensen werden vermoord bij de schietpartij en drie anderen gewond raakten.

Aan de kant van de Spaanse autoriteiten wordt er momenteel niet gereageerd op de afrekening maar onofficiële Marokkaanse bronnen bevestigen de dood van Mohamed El Ouazzani.

Wie is El Nene

El Nene heeft de Spaanse nationaliteit onder de naam Mohamed Taieb. Hij zorgde maandenlang voor onenigheid tussen de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten. Tijdens deze lange juridische procedure bedachten de advocaten van El Nene alle mogelijke manieren om zijn uitlevering aan Marokko te vermijden, of in elk geval te vertragen.

De drugsdealer werd herhaaldelijk door Marokko veroordeeld voor belastingontduiking en drugshandel. Zijn ontsnapping uit de gevangenis van Kenitra zorgde voor veel kritiek op het slecht beheer van gevangenissen in Marokko. Van de gevangenisbewakers had El Nene een VIP-cel gekregen met mobiele telefoons, internet en zelfs een home cinema. Af en toe kreeg hij zelf toestemming om de gevangenis ’s nachts te verlaten en in nachtclubs te gaan feesten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team