Zoeken

Hisham zoekt al vijf jaar wanhopig naar zijn vermiste vader

27 juli 2020 - 15:40 - Wereld

©

Hischam Terrak woont in Frankrijk. Zijn vader verdween vijf jaar geleden. Hij was 79 jaar oud en vertoonde typische symptomen van Alzheimer toen hij verdween.

El Mekki Terrak verliet op 17 juli 2015 het appartement waar hij met zijn gezin leefde in het Franse Champigny. Hij keerde nooit terug. De jonge man heeft in een laatste poging om zijn vader te vinden hulp gevraagd aan de Franse Nationale Vergadering.

"Ik heb alles gedaan wat ik kon. Ik besefte dat ik mezelf in gevaar bracht. Ik sliep niet meer, ik at niet meer, ik werkte niet meer. Drie jaar geleden heb ik mijn bedrijf gesloten.", vertelde Hisham aan Le Parisien.

Hisham drukte duizenden affiches, deed oproepen op sociale media, zocht zelf maandenlang naar zijn vader in de buurt. Hij kwam in zijn lange zoektocht veel oplichters tegen, mensen die hem om geld vroegen voor tips over zijn vader, mensen die de oude man dachten te hebben gezien maar zich hadden vergist...

Tijdens zijn zoektocht leerde Hisham zijn vader beter kennen. "Ik bezocht plaatsen waar hij zou hebben gewoond. Ik kreeg foto’s van hem. Hij behoort tot deze generatie immigranten die niet veel communiceerde. Wanneer ik over hem spreek tijdens familiediners blijven veel mensen nog steeds zwijgzaam."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team