Zoeken

Einde zomer- en wintertijd nabij in Marokko?

13 september 2018 - 17:20 - Marokko

©

Europa wil volgend jaar de winter- en zomertijd definitief afschaffen. Marokko volgt het voorbeeld van Europa naar verwachting op.

Het koninkrijk voerde de uurwisseling enkele jaren geleden in om energie te besparen en het tijdsverschil met de Europese partners te verlagen.

De Europese Commissie wenst nu echter vanaf volgend jaar de omschakeling van de tijd afschaffen. Dat liet Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, deze week weten tijdens zijn jaarlijkse beleidstoespraak. Juncker stelt voor om Europese landen te laten kiezen of ze volgens de zomer- of de wintertijd willen leven. Dat moet echter ten laatste voor maart 2019 gebeuren. Marokko zou dan ook gedwongen zijn om te kiezen.

Een peiling van de Europese commissie toonde deze zomer aan dat 80% van de Europeanen tegen de uurverandering zijn. Ruim 4,6 miljoen mensen namen aan de peiling deel.

In Marokko gaat de zomertijd op vaste data in, met name vanaf de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober, met uitzondering van de maand Ramadan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team