Zoeken

Eid ul-Adha: schapen aan onklopbare prijzen op internet

27 juli 2019 - 10:20 - Marokko

©

Steeds meer veehouders in Marokko kiezen ervoor om hun schapen voor Eid ul-Adha via internet te verkopen, dit om de kosten van tussenpersonen te vermijden en zo de dieren aan bereikbare prijzen te kunnen verkopen.

Tijdens Eid ul-Adha leggen tussenpersonen al jaren hun regels op, waardoor de prijzen elk jaar opnieuw stijgen. Dankzij de rechtstreekse verkoop van de dieren door eigenaars en de consumenten via internet, blijven de prijzen stabiel.

In de regio van Casablanca worden schapen voor het Offerfeest aan prijzen gaande van 2000 tot 3500 dirham verkocht via internet. Wanneer de koper het dier gaat halen is het ook niet ongebruikelijk om de prijs nog iets te verlagen.

Een veeboer bevestigt de informatie: "Sommige veefokkers gebruiken nu internet om rechtstreeks aan de eindklant te verkopen, ver van alle speculatie van tussenpersonen die noch ten goede komt aan de consument, noch aan de veeboer. We verkopen onze dieren aan prijzen die lager zijn dan de marktprijzen. Wat zeker is, is dat deze prijzen lager zullen blijven dan dieren die tijdens Eid ul-Adha via tussenpersonen worden verkocht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team