Zoeken

Marokkanen zagen dit jaar massaal af van Eid ul-Adha

20 juni 2024 - 17:00 - Marokko

©

Marokkanen hebben dit jaar aanzienlijk minder offerdieren gekocht voor Eid ul-Adha dan vorig jaar. Dit resulteerde in een significante afname van de hoeveelheid geproduceerd afval tijdens de feestperiode. De stijgende prijzen van schapen waren een doorslaggevende factor te zijn in deze trend.

Veel Marokkaanse families zagen zich genoodzaakt om af te zien van de aankoop van een schaap vanwege de ongekende prijsstijgingen. In plaats daarvan kozen ze ervoor om schapenvlees per kilo te kopen, wat de aanzienlijke daling van afval na het Offerfeest verklaart.

Lees ook: Vleesprijzen in Tanger en Tetouan schieten omhoog: tot 300 dirham/kg

Deze trend was duidelijk zichtbaar in verschillende steden in Marokko. In Salé bijvoorbeeld, meldde Abdelatif Soudou, voormalig wethouder, op Facebook dat 50% van de stadsbewoners geen schaap heeft geslacht. Dit resulteerde in een halvering van de hoeveelheid afval verzameld in de verschillende stadsdelen.

Lees ook: Marokko: opgelet, bedelaars verkopen vlees van Eid ul-Adha!

Hetzelfde werd geconstateerd in Casablanca, waar 12.000 ton afval werd verzameld op de dag van het Offerfeest, een aanzienlijke daling ten opzichte van vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team