Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: veebestand geïdentificeerd

19 mei 2022 - 10:40 - Marokko

©

Het Marokkaans Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) maakte als onderdeel van de voorbereidingen op Eid ul-Adha bekend dat op 16 mei meer dan 3 miljoen schapen en geiten geïdentificeerd zijn.

Volgens het agentschap zullen naar verwachting 7 miljoen schapen en geiten geïdentificeerd worden, dat zijn er evenveel als in 2021. Naast de identificatie van schapen en geiten heeft het ONSSA ook besloten de voorbereidingen voor Eid ul-Adha te verbeteren, te controleren en te bewaken, in het bijzonder wat betreft de kwaliteit van het drinkwater, het voer en de medicijnen die in fok- en mestbedrijven gebruikt worden.

Lees ook: Minder schapen geslacht voor Eid ul-Adha in Nederland

"In het hele land is de gezondheidstoestand van de nationale veestapel goed en wordt voortdurend gecontroleerd door de veterinaire diensten van het ONSSA, die daarbij nauw samenwerken met dierenartsen en de plaatselijke overheden," aldus het agentschap.

Lees ook: Eid ul-Adha: registratie schapen en geiten begonnen

Tijdens de vaccinatiecampagne werden 1.716.235 runderen gevaccineerd tegen mond- en klauwzeer, 16.102.681 schapen tegen schapenpokken en kleine herkauwerspest (PPR) en nog eens 3.606.627 geiten tegen PPR.

Bladna.nl