Zoeken

Egypte: Marokkaanse vrouwen slachtoffer seksuele intimidatie

28 juni 2019 - 18:20 - Sport

©

Marokkaanse vrouwen die naar Egypte zijn afgereisd om de Atlas Leeuwen te steunen tijdens de Afrika Cup 2019, zijn er het slachtoffer van seksuele intimidatie.

Volgens Al Massae berichtten meerdere Egyptische media over de vernederende manier waarop Marokkaanse vrouwen bij het verlaten van het Es-Salam stadion in Caïro na de overwinning van Marokko tegen Namibië werden behandeld.

Dezelfde media raden jonge vrouwen aan om zich tijdens de komende wedstrijden door een man te laten vergezellen om dergelijke situaties te vermijden.

In Egypte is seksuele intimidatie, net zoals in Marokko, een wijdverspreid fenomeen. De autoriteiten hebben eveneens aan jonge vrouwen die hun teams komen supporteren, gevraagd om zich na de wedstrijden zo snel mogelijk naar het centrum van Caïro te begeven en zich niet alleen te verplaatsen.

Egypte heeft belangrijke veiligheidsmaatregelen getroffen om de Afrika Cup 2019 zo vlot mogelijk te laten verlopen en de buitenlanders die hun teams komen steunen te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team