Zoeken

Egypte boycot ook kampioenschappen karate in Tunesië

31 augustus 2022 - 18:20 - Sport

©

Na Marokko heeft nu ook Egypte besloten zich terug te trekken uit de Noord-Afrikaanse kampioenschappen Karate, die plaatsvinden in Tunis van 7 tot 11 september.

Het toernooi wordt onder leiding van de Unie van Afrikaanse Karate Bonden georganiseerd en brengt vertegenwoordigers van Noord-Afrikaanse landen samen in een aantal evenementen. "De Egyptische Karate Federatie heeft besloten zich terug te trekken uit de Noord-Afrikaanse Karate Kampioenschappen omdat het zich zorgen maakt over een goede vertegenwoordiging van alle deelnemende teams en over de uitstraling van de competitie," aldus een verklaring van het orgaan.

Lees ook: Marokko boycot Noord-Afrikaanse kampioenschappen karate in Tunesië

Het besluit volgt op de terugtrekking van Marokko eind vorige week, als reactie op het ontvangst van Polisario-leider Brahim Ghali door de Tunesische president Kais Saied. Toen hij uit het vliegtuig stapte kreeg hij namelijk hetzelfde onthaal als alle presidenten en regeringsleiders die de top Japan-Afrika kwamen bijwonen.

Lees ook: Sahara: Moncef Marzouki bekritiseert Kaïs Saïed

Rabat noemde het onthaal "een ernstige en ongekende daad, die de gevoelens van het Marokkaanse volk diep heeft gekwetst". Marokko is van mening dat Tunesië "eenzijdig" Brahim Ghali voor de top heeft uitgenodigd "tegen het advies in van Japan en in strijd met de hele voorbereiding van de topbijeenkomst".

Bladna.nl