Zoeken

Eerste UFC-Evenement in Marokko?

13 december 2023 - 09:00 - Sport

©

Na zijn overwinning op Jamie Mullarkey tijdens UFC Fight Night 233, sprak de Afghaanse vechter Nasrat Haqparast zijn wens uit om een UFC-evenement in Marokko te organiseren, zijn "tweede thuisland". Afgelopen zaterdag versloeg Haqparast, die Marokko vertegenwoordigt in de UFC, zijn tegenstander Mullarkey in de eerste ronde op knockout.

Tijdens de persconferentie na het gevecht legde Haqparast de nadruk op zijn hoop dat Marokko een UFC-evenement zal hosten. "Ik zou echt willen dat de UFC naar Marokko komt. Marokko is nu als mijn tweede huis. We hebben uitstekende infrastructuur. We hebben alles wat nodig is om het eerste UFC-evenement in Afrika te organiseren", verklaarde hij.

Lees ook: Afghaanse vechter wint voor Marokko op UFC Parijs

Haqparast ondersteunde zijn argument door te verwijzen naar de FIFA Wereldbeker van 2030, die deels in Marokko zal plaatsvinden. "Het grootste sportevenement ter wereld, de FIFA Wereldbeker, vindt in 2030 plaats in Marokko en ik denk dat het het juiste moment is voor de UFC om zich in Afrika te vestigen", zei de MMA-vechter.

De Afghaan verwacht zelfs dat er vanaf begin volgend jaar een UFC-evenement in het koninkrijk zal zijn. Hij stelde dat "een evenement begin of midden volgend jaar in Marokko ongelooflijk zou zijn" en bood zichzelf aan als hoofdact voor dit evenement.

Lees ook: Nabil Haryouli: kickbokser, acteur en ondernemer met een visie

Nasrat Haqparast, die nauwe banden heeft met Marokko en verschillende Marokkaanse vechters, vertegenwoordigt het koninkrijk sinds september 2022. Omdat hij de vlag van zijn geboorteland niet kan dragen, draagt hij met trots de Marokkaanse vlag en zou hij zich in Marokko hebben gevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team