Zoeken

Earth Hour: Marokkanen, schakel de verlichting uit deze zaterdag!

26 maart 2011 - 09:15 - Gemeenschap

©

Marokko zal dit jaar weer deelnemen aan de "Earth Hour"-actie voor de planeet, dat wereldwijd uitnodigt de lichten uit te schakelen gedurende 60 minuten deze zaterdag, 26 maart om 19u30 GMT.

Dit evenement, georganiseerd door het World Wide Fund for Nature (WWF), is een symbolische operatie waardoor een aanzienlijke energiebesparing gedurende één uur in de wereld gebeurt.

In Marokko, waar "Earth Hour" wordt gevolgd sinds vorig jaar, zijn veel activiteiten gepland zaterdag. In Rabat bijvoorbeeld zal de verlichting van Chellah en de muren van de medina uitgeschakeld worden gedurende ongeveer tien minuten en een ceremonie zal worden gehouden voor het hoofdkwartier van de regio Rabat-Sale-Zemmour-Zaer.

Ook in Casablanca wordt een avond bij kaarslicht in het restaurant "A ma Bretagne" gehouden en eveneens een avond "Gemengde kunst met kaarsen" in het sociaal-cultureel centrum Casa del Arte.

En zelfs in Tetouan doet de overheid van de stad een beroep op de mensen, gemeenschappen en bedrijven om de verlichting één uur uit te schakelen.

Wereldwijd zal in de meest beroemde gebouwen het licht uitgeschakeld worden. De Eiffeltoren, het Empire State Building of de Sydney Opera House en de piramides van Gizeh zullen allen hun lichten gedurende 60 minuten uitschakelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team