Zoeken

Arrestaties voor neerschieten profvoetballer Yassine Abdellaoui in Amsterdam

25 april 2020 - 17:20 - Wereld

©

Twee verdachten van 19 en 22 jaar zijn door de politie in Amsterdam gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij het neerschieten van oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui in februari vorig jaar.

De schietpartij vond op 6 februari 2019 rond 23.30 uur plaats in de wijk IJburg. Getuigen zagen twee mannen op een scooter wegvluchten. Het slachtoffer bleek de voormalige profvoetballer Yassine Abdellaoui te zijn. Hij overleefde de aanslag dat voor het huis van zijn zus gebeurde.

Welke rol de verdachten, een Amsterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, speelden in de schietpartij wil de politie nog niet zeggen. De politie vermoedt wel dat Abdellaoui niet het doelwit was. De voormalige aanvaller denkt zelf dat de kogels voor de man van zijn zus bedoeld waren.

Yassine Abdellaoui speelde voor Willem II, NAC Breda, NEC, De Graafschap en Rayo Vallecano in Spanje. Hij was jarenlang verwikkeld in een rechtszaak voor het witwassen van 2,3 miljoen euro. Hij zat daarvoor 46 dagen in voorarrest. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken en kreeg 8000 euro schadevergoeding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team