Zoeken

Duitsland deelt Marokko opnieuw in als "hoogrisicogebied"

25 januari 2022 - 21:40 - Wereld

©

Marokko is één van de 19 landen die Duitsland vanaf zondag 23 januari 2022, aanmerkt als "hoog-risico zone", vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het koninkrijk.

Met ingang van zondag 23 januari, worden Algerije, Bhutan, Brazilië, Chili, Ecuador, India, Japan, Kazachstan, Kosovo, Malediven, Moldavië, Mongolië, Marokko, Nepal, Paraguay, Roemenië, Saoedi-Arabië, Tunesië en Oezbekistan, door Duitsland geclassificeerd als "gebieden met een hoog risico" voor Covid-19. In totaal staan er 145 landen op de lijst van landen die als "hoogrisicogebied" worden ingedeeld, inclusief de 19 toegevoegde landen.

Lees ook: Marokko: piek Omikrongolf bereikt

Duitsland heeft gezondheidsbeperkingen opgelegd aan personen (met uitzondering van forenzen en vrachtwagenchauffeurs) die tien dagen naar of uit één van deze landen hebben gereisd, voordat ze Duitsland binnenkwamen. Deze mensen moeten zich eerst inschrijven op de website Eine Reise Anmeldung. Zij krijgen dan een bevestiging die ze aan de grens moeten tonen. Ook moeten ze een negatieve coronatest, een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat ze minstens twee doses hebben gekregen of een herstelbewijs voorleggen. Die certificaten moeten op de registratiesite worden geplaatst. De bevestiging die ze ontvangen bevat een downloadlink.

Mensen die Duitsland binnenkomen uit landen die als "hoog-risico-zones" zijn geclassificeerd, moeten doorgaans 10 dagen in quarantaine blijven, aldus de mededeling. Die periode kan worden verkort wanneer ze negatieve testcertificaten, vaccinatiebewijzen of documenten waaruit blijkt dat zij onlangs zijn hersteld, op de genoemde website uploaden. Degenen die dat doen voordat ze in Duitsland aankomen worden niet in quarantaine geplaatst.

Lees ook: Duitsland haalt Marokko van rode lijst

Mensen die aankomen uit "gebieden met circulerende virusvarianten" moeten 14 dagen in quarantaine blijven, aldus de mededeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team