Zoeken

Dreigingsniveau terrorisme Casablanca verhoogd

28 mei 2013 - 15:30 - Marokko

©

Vijf vermeende aanhangers van Al Qaeda werden enkele dagen geleden gearresteerd in Casablanca en het noorden van Marokko. Volgens Al Massae worden ze nu verhoord door de politie.

Tijdens de politieoperatie werd explosief materieel gevonden, gebruikt om handgemaakte bommen te maken. Het materieel wordt nu geanalyseerd.

Intussen werd een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen zes andere vermeende terreurverdachten. Foto’s van de verdachten "gekleed op zijn Afghaans", werd onder de politie verspreid.

De politie versterkte de controle rond bepaalde plaatsen van aanbidding, waaronder synagogen en kerken. Extra patrouilles werden ingezet nabij door toeristen veel bezochte hotels.

Ook de bewaking rond ambassades, consulaten en buitenlandse instituten in Casablanca werd opgeschroefd. De Politie heeft orde gekregen alle voertuigen te inspecteren die nabij openbare, toeristische en diplomatieke instellingen geparkeerd staan.

Tot slot wordt een toename van de controleposten aan de in- en uitgangen van de stad verwacht. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van bommendetectors.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team