Zoeken

Drama in Saidia: Babylone collateral damage?

8 september 2023 - 18:00 - Cultuur

©

De onverwachte annulering in Marokko van een concert van de Algerijnse band Babylone roept vragen op op sociale media. Hoewel de groep spreekt over "onvoorziene omstandigheden", wijst alles erop dat de afgelasting verband houdt met het drama in Saïdia.

In een inmiddels verwijderde Facebook-post liet Amine, de voorman van Babylone, weten dat hun geplande optreden op het Timitar Festival in Agadir niet kon doorgaan vanwege "omstandigheden buiten hun wil om". Het concert stond gepland voor donderdag 7 september. Volgens sommige Marokkaanse internetgebruikers is de annulering te wijten aan de dood van twee vakantiegangers die eind augustus werden doodgeschoten door de Algerijnse kustwacht in de wateren bij Saïdia.

Lees ook: Oproep tot boycot van Algerijnse artiesten groeit in Marokko

Er wordt gespeculeerd dat de groep zich uit de festivalprogrammering heeft teruggetrokken om lastige vragen van de media over het drama te vermijden. Anderen beweren dat de Algerijnse autoriteiten de band hebben verboden om op te treden in Marokko.

Lees ook: Marokkaanse acteur woedend na moord neef door Algerijnse kustwacht

Deze annulering komt na een vergelijkbare actie in Casablanca, waar een concert van de Algerijnse zangeres Warda, beter bekend als "Charlomanti," werd afgelast. De reden zou een gebrek aan solidariteit zijn na het incident bij Saïdia, wat heeft geleid tot een boycotoproep van Algerijnse artiesten in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team