Zoeken

Drama in Marokko: kinderen verlaten huis om illegaal naar Spanje te emigreren

13 maart 2019 - 21:30 - Marokko

©

Vier kinderen op schoolleeftijd hebben in het Marokkaanse Inezgane zonder iemand te waarschuwen, hun woningen verlaten om illegaal naar Europa te emigreren.

Volgens Alyaoum24 zijn de vier jongens geobsedeerd door Europa en probeerden op dezelfde wijze naar Spanje te vertrekken toen ze nog op de basisschool zaten.

De moeders van de vier jongens waarschuwden afgelopen dinsdag de autoriteiten toen de kinderen niet naar huis terugkeerden. Twee van hen gaan naar school, de twee anderen hebben de schoolbanken verlaten.

Het blad bericht dat een van de jongens op een onbekende wijze een grote som geld wist te bemachtigen. Hij nodigde vervolgens zijn drie vriendjes uit om met hem te vertrekken, wat ze ook deden.

Een van de moeders zou intussen hebben vernomen dat haar zoon in het noorden van Marokko was en dat hij wachtte op een kans om naar Spanje te vertrekken. Ze vraagt aan de bewoners in het noorden om haar zoon en zijn vriendjes te helpen zoeken zodat ze naar huis kunnen terugkeren.

De jongen zou meerdere gedichten hebben geschreven over zijn wens om naar Europa te vertrekken. "De golven huilden bij hoog en laag water; ze huilden van verdriet en bitterheid; vanwege de hoop van je kinderen o mijn land ... ", luidt één van deze gedichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team