Zoeken

Emoties lopen hoog op na de dood Marokkaanse pizzabezorger in Frankrijk

27 maart 2021 - 19:40 - Wereld

©

Salah Eddine, een 23-jarige Marokkaan pizzabezorger, is in Frankrijk overleden nadat hij een maand lang op de intensive care heeft gelegen als gevolg van een scooterongeluk. Hij werd in Brest aangereden door een bestuurder van een voertuig die vluchtmisdrijf pleegde en zijn wagen op de plaats van het ongeval achterliet.

Getuigen van het ongeval verklaarden dat op vrijdag 26 februari rond 22.40 uur, een Renault Laguna over het kruispunt scheurde en de pizzabezorger aanreed die op zijn scooter zat. Salah Eddine werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "De automobilist die bij de botsing betrokken was, verliet zijn voertuig en ging er te voet vandoor. Hij had een passagier," zei een getuige, die eraan toevoegde dat de nummerplaten van de auto onleesbaar waren, meldt Le Télégramme.

Rond 3 uur ’s nachts ging de eigenaar van de Renault Laguna naar het politiebureau en bekende dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt. Het niveau van alcohol in zijn bloed was vijf uur na de feiten niet boven het toegestane maximum. Hij werd vrijgelaten na een hechtenis van 24 uur. De pizzabezorger werd op de intensive care van het Cavale-Blanche ziekenhuis geplaatst en hersendood verklaard. In de aanwezigheid van zijn moeder, die speciaal uit Marokko was gekomen, werd hij van de beademing gehaald.

Collega-pizzabezorgers en naasten van de jongeman zijn in shock. Velen zeggen dat hij zijn werk goed deed en een innemende persoonlijkheid had. "Ik ken hem, ik heb vroeger met hem gevoetbald. Salah Eddine was vriendelijk en bescheiden," zei een kennis, zeer ontroerd. "Hij ging niet veel uit, hij was discreet en werkte om zijn studie te financieren," zei één van zijn collega’s. "In meer dan 20 jaar werk, is dit de eerste keer dat ik zo’n tragedie meemaak. Het is verschrikkelijk. Het is mijn angst, mijn nachtmerrie die helaas is uitgekomen," vertelt Ali Chbihi, de werkgever van het slachtoffer. Deze laatste onthaalde de moeder van Salah Eddine bij haar aankomst in Brest afgelopen donderdag en ontfermt zich ook over de repatriëring van het lichaam van de jongeman naar Marokko.

Dergelijke ongevallen doen zich sinds de explosie van de bezorging met tweewielers regelmatig voor in het centrum van Brest. "Minstens drie ernstige ongevallen in minder dan twee weken tijd," betreurde divisie-commissaris Michel Malléa dinsdag op het politiebureau in de stad Ponant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team