Zoeken

Nederland: haast om avondklok werd Hicham mogelijk fataal

24 maart 2021 - 17:20 - Wereld

©

Na een onderzoek concludeert de Nederlandse politie dat de jonge Hicham uit Zeist, die om het leven kwam bij een ongeluk met zijn scooter, waarschijnlijk door het rood is gereden omdat hij zich haastte om op tijd thuis te zijn voor de avondklok.

Op de terugweg van zijn werk botste de 17-jarige Hicham met zijn scooter op een auto. De aanrijding werd hem fataal. Het bericht over zijn overlijden is als een bom ingeslagen bij zijn leeftijdgenoten. Het zorgde voor veel verdriet in het dorp. Tientallen vrienden legden bloemen op de plek van het ongeval en jongeren maakten een tocht op de scooter om Hicham te herdenken.

Een politieonderzoek kwam inmiddels tot de conclusie dat de 72-jarige bestuurder die de jongen aanreed niet in de fout is gegaan. Het licht stond op groen toen hij het kruispunt opreed, schrijft het AD. Een woordvoerder van de politie zegt dat de mogelijkheid dat Hicham door rood reed om voor de avondklok thuis te zijn, dit ongeluk nog triester maakt.

Om hun dankbaarheid uit te drukken voor hun steun en voor het tolereren van de herdenkingsbijeenkomst ondanks de coronamaatregelen, trokken tientallen vrienden van Hicham zaterdag naar het politiebureau met een brief, bloemen en chocolade.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team