Zoeken

Dominique Strauss Kahn neemt toevlucht in Marrakesh

24 september 2011 - 20:00 - Wereld

©

Dominique Strauss Kahn, vergezeld van zijn echtgenote Anne Sinclair, is donderdag om 15u aangekomen op de Marrakesh Menara luchthaven, waar een veiligheidskordon werd ingesteld om het koppel van paparazzi te beschermen.

De voormalig directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), die ervoor heeft gekozen zijn toevlucht te nemen in zijn luxe riad in Marrakesh om aan de druk van de media in Frankrijk te ontsnappen, vindt rustig aan zijn vrijheid terug na zijn pijnlijke arrestatie in de Verenigde Staten.

DSK had zijn bewegingsvrijheid eind augustus teruggevonden, nadat de klacht van Nafissatou Diallo werd ingetrokken. De vrouw van Guineese afkomst werkte als kamermeisje in het Sofitel van New York en had Dominique Strauss Kahn van aanranding beschuldigd.

De man, terug in Frankrijk sinds 4 september waar hij weer wordt beschuldigd door de journaliste Tristane Banon van een poging tot verkrachting in 2003, had zondag op de Franse zender TF1 gezegd dat hij een "morele fout" had gemaakt dat hem zijn "afspraak met de Fransen" heeft doen missen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team