Zoeken

Dominique Strauss-Kahn opnieuw in Marrakech

10 mei 2013 - 09:30 - Marokko

©

Dominique Strauss-Kahn, voormalig baas van het Internationaal Monetair Fonds, en Segolène Royal, voormalig partner van de Franse president François Hollande, arriveerden dinsdag in Marrakech, om conferenties bij te wonen.

Strauss-Kahn sprak op een seminar over de crisis in de Eurozone, georganiseerd door een privé universiteit in Marrakech. De econoom stelde dat Europeanen de crisis onderschatten en vertelde dat hij het liever over een Europese crisis had dan een eurocrisis. Ook vindt hij dat de kracht van Europese landen ligt in hun unie en nauwe coördinatie.

Segolène Royal, Franse presidentskandidate in 2007 en huidige vice-presidente van de Public Investment Bank, neemt van 8 tot 11 mei deel aan studiedagen van de Franse organisatie AIRF.

Marrakech is al jaren een topbestemming voor Franse politici. Velen bezitten er luxueuze vakantieverblijven, zoals de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy, eigenaar van een gigantische paleis in Amelkis.

Dominique Strauss Kahn en zijn ex-vrouw Anne Sinclair, bezitten samen een 19e-eeuwse Riad in Marrakech, op 500 meter van het Djemaa El Fna plein.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team