Zoeken

Dokter Belkeziz nog kwaad na koninklijke gratie (video)

22 oktober 2019 - 14:30 - Marokko

©

Mohamed Jamal Belkeziz werd op 30 september tot twee jaar gevangenisstraf en twee jaar schorsing veroordeeld. De Marokkaanse gynaecoloog werd ervan beschuldigd Hajar Raissouni te hebben helpen aborteren.

De arts kreeg vorige week samen met de journaliste, haar verloofde en twee andere verdachten gratie van Koning Mohammed VI. Toch wil Belkeziz niet direct terug aan het werk.

"Ik zat bijna zes jaar in de orde van gynaecologen in Rabat. Wanneer we geconfronteerd werden met gevallen als de mijne, vormden we een commissie van experts om een wetenschappelijk rapport op te stellen voor de rechter, zelfs als het ons niet werd gevraagd.", vertelde de gynaecoloog aan Al 3omk.

Belkeziz betreurt het dat zijn collega’s niet hetzelfde hebben gedaan in zijn geval. Ook de weinige steun die hij van hen kreeg is iets waar hij het moeilijk mee heeft. "Het is een schande!", aldus de dokter.

In veertig jaar als gynaecoloog stelt Belkeziz nooit klachten te hebben gekregen van zijn patiëntes. Hij stelt dat de zaak omtrent Hajar Raissouni hem heeft "gebroken". "Het was een harde klap voor mijn waardigheid. Op een gegeven moment wilde ik opgeven. Maar de koninklijke gratie heeft me opnieuw kracht gegeven. Ik dank de monarch".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team