Zoeken

Doden door omvallende elektriciteitspalen in Marokko

31 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

In verschillende Marokkaanse provincies, waaronder Taounate, Taza, Chefchaouen en Al Hoceima, eisen vallende elektriciteitspalen steeds vaker mensenlevens. Actievoerders eisen dat de autoriteiten ingrijpen om de veiligheid van de burgers te garanderen.

De oorzaak van de dodelijke ongevallen is vaak een combinatie van harde wind en verwaarloosde infrastructuur. Recent was in de regio Bni Rzine (Chefchaouen) een 35-jarige man nog het slachtoffer van een omgevallen houten paal. Hij was op weg naar zijn dorp met een ezel toen hij de weg geblokkeerd zag. Bij een poging om de paal te verplaatsen, raakte hij gewond en overleed hij ter plekke.

Lees ook: Marokko: onvrede om elektriciteitspaal in midden van de weg

De tragische gebeurtenis heeft geleid tot protest van activisten in de getroffen gebieden. Ze eisen dat de autoriteiten maatregelen nemen om de veiligheid van de burgers te garanderen. Er wordt ondermeer voor betere inspectie en onderhoud van de elektriciteitsnetwerken gepleit, alsook voor de vervanging van verouderde houten palen.

Lees ook: Vrouw in Marokko springt van elektriciteitspaal: verkrachter wil niet trouwen

De ernst van de situatie wordt benadrukt door de frequentie van de ongevallen. In de afgelopen maanden zijn er in de genoemde provincies al diverse dodelijke slachtoffers gemeld door vallende elektriciteitspalen. De autoriteiten beloven nu beterschap, maar de actievoerders blijven aandringen op concrete stappen om verdere tragedies te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team