Zoeken

Disney koopt alle bedrijven van Marokkaanse paviljoen in Epcot Florida

26 oktober 2020 - 18:13 - Wereld

©

Het paviljoen van Marokko is een onderdeel van de World Showcase in Epcot in het Walt Disney World Resort in Florida. Het bedrijf Walt Disney wil nu alle bedrijven in dat paviljoen opkopen, omdat het Marokkaans paviljoen een schuld heeft bij Disney.

Om 260 banen te behouden na de sluiting die door de gezondheidscrisis werd veroorzaakt, heeft het bedrijf "Marrakech Moroccan Restaurant LLC", afgelopen april een PPP-lening aangevraagd van 1 à 2 miljoen dollar bij Walt Disney. In september claimde Walt Disney een waarborg voor "alle eigendommen, inventaris, meubels en alle andere eigendommen die tot de faciliteiten van de schuldenaar behoren of kunnen behoren", meldde de Amerikaanse site Worldwide News Today.

Het paviljoen is één van de weinigen die vrij kan opereren bij Epcot. Het bedrijf heeft naar verluidt een regeling getroffen waardoor Walt Disney World tegen het einde van het jaar de activiteiten van het paviljoen zou kunnen overnemen, zegt dezelfde bron. De Marokkaanse ambassade en het Marokkaans verkeersbureau ONMT blijven wel als culturele adviseurs hun inspraak in het beheer van het paviljoen behouden.

Op dit moment zijn enkel het restaurant "Spice Road Table", de souvenirwinkels en het museum open. Het restaurant "Marrakech" bleef gesloten, evenals café "Tangerine".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team