Zoeken

Dubai World Expo: Marokkaans paviljoen krijgt vorm

10 juli 2021 - 19:40 - Wereld

©

Marokko zal aanwezig zijn op de Dubai World Expo. Dit evenement zal voor het koninkrijk een gelegenheid zijn om uit te wisselen met andere landen en bij te dragen tot de wereldwijde inspanningen voor een economisch herstel na de coronacrisis.

Het paviljoen dat voor Marokko gereserveerd is draagt de naam "Legacy Pavilion" en heeft een binnenoppervlakte van 3500 m². Het is gelegen in het hart van de wijk "Opportunity", niet ver van het paviljoen van het gastland, de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt ook niet ver van Al Wasl Plaza, het centrale monument van de site. De architectuur en de gebruikte technieken waarderen de Marokkaanse traditionele bouwwerken in aarde en brengen ook naar de 21ᵉ eeuw, waar duurzaamheid en de vermindering van de ecologische voetafdruk van het grootste belang zijn, zo meldt Infomediaire.

Lees ook: Bouw Marokkaans paviljoen Expo 2020 Dubai van start

De Marokkaanse aanwezigheid op de Expo 2020 Dubai moet een uitzonderlijk wetenschappelijk, industrieel, technologisch en cultureel uitstalraam voor het koninkrijk worden. Tijdens de Expo zal het Marokkaanse paviljoen een ervaring aanbieden die informatief en participatief is, om de ambitieuze plannen van het koninkrijk voor een duurzame toekomst te delen. Marokko wil ook een bijdrage leveren aan de mondiale samenwerking voor het economisch herstel na de coronacrisis, aldus de algemene commissie van de Marokkaanse afdeling.

Het Marokko-paviljoen zal ook na de Expo worden voortgezet in Dubai’s District 2020, een nieuw stedelijk complex dat een verbonden mondiaal knooppunt zal worden voor de volgende generatie hervormers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team