Zoeken

Marokkaan opent deuren restaurant voor arme studenten in Frankrijk

18 februari 2021 - 20:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse restaurateur in het Franse Mantes-la-Jolie heeft door de extreme kou en de gezondheidscrisis de deuren van zijn restaurant geopend voor de kwetsbaren in de samenleving. Bij Brahim Bourika kunnen ze een warme maaltijd krijgen.

Met name studenten kunnen moeilijk rondkomen in deze tijd. De eigenaar van het restaurant ‘Etoile de Fès’ in Parijs heeft zich aangesloten bij de actie van andere restauranthouders in de Franse hoofdstad. De bedoeling is om met name studenten een warme maaltijd aan te bieden.

De lokale media melden dat het restaurant al een paar weken vol zit. Voor zijn deuren staan enorme rijen mensen. Zij komen bij de Marokkaan een voedselpakket halen.

De Franse media halen het voorbeeld van de 28-jarige Brahim Bourika aan als toonbeeld van een goede moslim. Momenteel is de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Darmanin, namelijk een wetsvoorstel aan het bekijken om meer beperkingen op te leggen aan moslims.

Bourika vertelt over zijn beweegredenen om mee te doen aan deze actie.
"Toen ik de deuren van deze restaurant opende, beloofde ik Allah dat ik niemand honger zou laten lijden." Hij citeert overigens een overlevering van profeet Mohammed: "Toon compassie aan je medemens, dan zal Allah hetzelfde doen bij jou."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team