Zoeken

Details over levering Amerikaanse wapens aan Marokko

24 augustus 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in snelle conceptmodellering, engineering en systeemintegratie, zal binnenkort een nieuwe partij wapens aan Marokko leveren.

Na een uniek aankoopcontract van bijna 8,6 miljoen dollar te hebben binnengehaald, zal het Amerikaanse wapenbedrijf On-Point Defense Technologies nieuwe wapens leveren aan Marokko, waaronder geïntegreerde hoofdbatterijen, TOW-draadgeleide raketten en verbeterde wapencontrole-units vóór 30 september 2024, meldt Defense Daily.

Lees ook: Marokko koopt nieuw commandosystemen bij Amerikaans bedrijf

Volgens uitleg van het Far-Maroc forum gaat het om een contract met "een klein bedrijf dat de TOW niet produceert, maar wel oplossingen biedt voor de integratie van de TOW op verschillende voertuigen." De TOW raket wordt gebruikt tegen gepantserde voertuigen en is één van de meest gebruikte wapens van de Marokkaanse landmacht.

Lees ook: Marokko koopt Amerikaanse TOW-raketten

Het forum, gespecialiseerd in het Marokkaans leger, suggereert ook dat Marokko de aankoop onderhandelt van de Amerikaanse "Bradley" infanteriegevechtsvoertuigen, ter ondersteuning van de Abrams-tanks, via het Excess Defense Articles programma voor de overdracht van wapens uit Amerikaanse voorraden aan zijn bondgenoten. Wel wordt vermeld dat de databank van dit programma al ruim drie jaar niet is bijgewerkt, dus kan de informatie niet officieel worden bevestigd.

Bladna.nl