Zoeken

Derb Ghallef: handelaars moeten zich omscholen

7 november 2020 - 17:40 - Economie

©

Waar velen dachten dat juist de verkopers van videogames goede zaken zouden doen tijdens de coronapandemie, blijkt dit in werkelijkheid niet waar te zijn. Het dagblad Assabah bezocht de verkopers van consoles en videogames in de joutiya van Derb Ghallef in Casablanca.

Normaal gesproken zien de verkopers hun omzet stijgen in de maand oktober omdat dit traditioneel de maand is waarin populaire games zoals "FIFA" of "God of War" hun nieuwe releases op de markt brengen. De afgelopen maand was de joutiya van Derb Ghallef door de uitbraak van het coronavirus echter een verlaten plek. Vorig jaar was de verkoop van videogames tussen juli en augustus nog flink aangetrokken, maar dit jaar blijft de verkoop ver achter bij de verwachtingen, zo zegt een verkoper.

De videogamemarkt van Derb Ghallef wordt, net als vele andere markten, geconfronteerd met een geschat verlies van enkele miljoenen dirham, meldt Assabah.

Door de voortdurende gezondheidscrisis en de vele gevolgen ervan, zien veel handelaren zich genoodzaakt om andere producten te gaan verkopen. Zo zijn verschillende handelaren overgestapt van videogames naar elektronische spellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team