Zoeken

Nieuwe demonstraties tegen normalisatie Marokko-Israël

2 december 2022 - 08:00 - Marokko

©

In Marokko worden nog steeds demonstraties georganiseerd tegen de normalisatie van de betrekkingen met Israël. Tientallen pro-Palestijnse activisten gingen deze week de straat op in verschillende steden van het koninkrijk.

Veel Marokkanen hebben op initiatief van het Marokkaanse front tegen de normalisatie, opnieuw hun steun betuigd aan Palestina. Op maandag kwamen ze massaal bijeen op het Saraghna plein in Casablanca. Met keffiyehs en Palestijnse vlaggen scandeerden zij "Palestina is vertrouwen, normalisatie is verraad". Ze riepen Marokko op zijn "schandelijke" banden te beëindigen met wat ze "een apartheidsstaat" noemen, aldus The New Arab.

Lees ook: Israëlische aanvallen op Gaza: Marokkanen veroordelen "neutraliteit" regering

Soortgelijke demonstraties vonden ook plaats in andere steden over het hele koninkrijk. De acties vonden plaats op dinsdag 29 november, een datum die door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk.

Lees ook: Marokkaanse journalisten protesteren tegen normalisatie met Israël

Onder het motto "strijd voor de ontmanteling van het zionistische apartheidssysteem", riep het Marokkaanse Front tegen de Normalisatie ook Marokkaanse leraren en scholen op om Palestijns getinte feesten en evenementen te organiseren, om zo de "pogingen tegen te gaan die gericht zijn op de acceptatie van de normalisatie door kinderen". "Laten we samenwerken om de Palestijnse zaak in de geesten en harten van generaties te houden tot aan de overwinning," aldus de beweging in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team