Zoeken

Deense verdachte van liquidatie opgepakt in Casablanca

21 juni 2024 - 16:00 - Marokko

©

De politie heeft donderdag in Casablanca een 32-jarige Deense man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie in het kader van afrekeningen tussen internationale drugsnetwerken. De man was al geruime tijd op de vlucht voor de Deense autoriteiten en stond op de internationale opsporingslijst van Interpol.

De arrestatie maakt deel uit van de samenwerking tussen Marokko en Denemarken op het gebied van veiligheid en de inspanningen van de Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) om internationale criminelen op te sporten en te arresteren.

Lees ook: Gevaarlijke Franse drugshandelaar gearresteerd in Marrakech

Volgens bronnen binnen de DGSN toonde een controle in de Interpol-database aan dat de verdachte gezocht werd door Denemarken voor een moord in het drugsmilieu. Naast de moordbeschuldigingen troffen agenten bij de arrestatie ook een hoeveelheid cannabis en een vervalst Duits paspoort met zijn foto aan.

Lees ook: Marokkaan ontvoerd en gemarteld in Spanje

De Deen is in hechtenis genomen en zal worden ondervraagd door de Marokkaanse autoriteiten. Het Openbaar Ministerie in Marokko zal beslissen over zijn uitlevering aan Denemarken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team