Zoeken

Dansende robothond op Djemaa el-Fna plein (video)

20 maart 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een robot van Boston Dynamics maakte een enorme indruk op het publiek toen deze een dansje opvoerde midden op het Djemaa el-Fna plein in Marrakech. De video van zijn optreden ging vlot rond op sociale media en verbaasde internetgebruikers over de hele wereld.

De robot kan reageren op de bewegingen van toeschouwers en hun danspassen imiteren. Hij kan ook acrobatiek uitvoeren en helpen bij alledaagse taken zoals het openen van deuren en het tillen van zware voorwerpen, schrijft Welovebuzz.

Lees ook: Marokko blinkt uit op Arabisch kampioenschap robotica

Volgens Boston Dynamics is het uiteindelijke doel van deze robots om mensen veilig te houden en hun dagelijks leven gemakkelijker te maken. Het bedrijf gelooft dat geavanceerde mobiele robots de samenleving enorme voordelen zullen bieden. Robottechnologie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, en deze dansdemonstratie benadrukt de vooruitgang die is geboekt op dit spannende en zich steeds verder ontwikkelende gebied.

Lees ook: Marokkaanse uitvinding wint prijs in VS

De robothond op het Djemaa el-Fna plein heet Spot en is ontwikkeld door Boston Dynamics. Het is een robothond die robuust en volledig configureerbaar is. Hij beweegt zich gemakkelijk voort in moeilijk bereikbare of ruwe omgevingen en kan zelfs trappen beklimmen. Hij weegt 32 kg, ontwijkt obstakels, heeft een zicht van 360 graden en voert een groot aantal geprogrammeerde taken uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team