Zoeken

Marokko blinkt uit op Arabisch kampioenschap robotica

12 augustus 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een groep Marokkaanse leerlingen uit de Hoge Atlas heeft zich onderscheiden op het 13ᵉ Arab Robotics Championship, dat in Egypte werd georganiseerd. Ze sleepten twee prijzen in de wacht.

Het evenement vond plaats in het Egyptische Sharm-el-Sheikh en werd bijgewoond door 120 teams, waaronder vier groepen leerlingen uit Marokko. Een van hen was de High Atlas Club, die de derde plaats behaalde in de categorie Robot Game en de eerste plaats in de categorie Motivation Award.

Lees ook: Marokkaanse Noura Ennadi wint goud op Islamitische Solidariteitsspelen

De teams bestaan elk uit tien leerlingen uit het basisonderwijs in de leeftijdscategorie van 11 tot 13 jaar. Het winnende team is afkomstig uit Tasguint, een klein geïsoleerd dorp in de streek Taroudant, in het Hoge Atlasgebergte.

De jonge wonderkinderen hebben hun deelname aan het kampioenschap te danken aan de STEM Equity Community Innovation Grant van de First Lego League Morocco, een programma dat tot doel heeft kinderen te betrekken bij wetenschap en technologie.

Lees ook: Marokkaanse uitvinding wint prijs in VS

Het team werd gecoördineerd door Ayoub Chouiref, een leraar van de Al Mandhar Al Jamil-scholengroep. Hij moest tijdens de wedstrijd oplossingen bedenken voor verschillende uitdagingen, waaronder een slechte internetverbinding, slechte ontvangst in de regio en het gebrek aan vervoer naar evenementen en wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team